Om Katrine

Jeg er født og opvokset i Faaborg på Sydfyn. Som 7 årig startede jeg til elorgel. odense01I dag starter de fleste med at spille klaver, men i Faaborg var der ret mange der spillede elorgel og det så ret sejt ud, fordi man skulle bruge både arme og ben.
Et par år senere startede jeg sammen med en god veninde til kirkeorgel. Den tidligere musikskoleleder tilbød nemlig gratis kirkeorgelundervisning til alle. Det var ret fedt, men også lidt mærkeligt for kirkeorgel er jo ikke det alle børn spiller, men det fede var at min veninde og jeg altid fulgtes og så var det altså bare gribende at spille på så stort et instrument.
Som 13 årig spillede jeg min første gudstjeneste. Det var sjovt og så tjente jeg penge på det. Vi spillede en masse koncerter i de sydfynske kirker som gav et godt sammenhold og en god rutine i at spille for andre.

Efter 9. Klasse startede jeg på gymnasiet, for jeg havde egentlig besluttet at læse videre på universitetet. I gymnasieårene spillede jeg ikke så meget, men efter gymnasiet flyttede jeg til Århus og besluttede at tage på Kirkemusikskolen i Løgumkloster.
Ja, det lyder fjollet at bo i Århus og gå på kirkemusikskole i Løgumkloster men det er vist typisk mig – det skal ikke være for let og så fik jeg jo set lidt af landet.
På kirkemusikskolen blev jeg rigtig grebet af orglet og da forskellige lærere opfordrede mig til at søge på konservatoriet, tog jeg chancen og søgte ind i Esbjerg. Ja, Esbjerg- Århus, igen noget geografisk rod men så flyttede jeg til Esbjerg og det er også en skøn by.

På konservatoriet mødte jeg en masse spændende mennesker, som har været med til at forme mig til den jeg er i dag. Jeg studerede de første år hos Christian Blom Hansen men efter min bachelor tog jeg til Hamborg og studerede hos Professor Wolfgang Zerer og jeg var så heldig at han sagde ja til at føre mig op til min kandidateksamen i 2011. Det var vildt inspirerende med undervisning af så stor en mester. Samtidig var jeg ansat i Haderslev domkirke som assistent og efterfølgende i Skt. Jakobi kirke, Varde ligeledes som assistent.

Da jeg kom ind i solistklassen flyttede jeg til København. Her var min lærer Sven-Ingvart Mikkelsen og så var jeg nysgerrig efter alle de fede ting der sker i København. I min tid i solistklassen udviklede ideen sig om orgelklubben – en klub hvor børn og unge mødes for at spille orgel og lære instrumentet at kende. Ideen blev gennemført med konservatoriet i Esbjerg og blev faktisk lidt af en succes. Derfor fortsatte jeg Orgelklubben i København og nu kører den ca. en gang om  måneden og stadig nye elever kommer til.
Det er min fineste opgave at videregive verdens største instrument til alle børn og unge der måtte have interessen!

Efter min debut blev jeg ansat som kantorassistent for korene i Enghave kirke. Børnekor, Ungdomskor og kantori. Et fedt arbejde hvor jeg sammen med kantor Lotte Smith-Petersen har lavet masser af god musik. Sideløbende spiller jeg koncerter-solo og med Duo1702 og så spiller jeg gudstjenester i en masse af Københavns kirker. Pr. 1 .8. blev jeg ansat som timelærer ved konservatoriet i Esbjerg hvor jeg underviser i faget orgelpædagogik. Samtidig blev jeg også ansat som timelærer ved Roskilde kirkemusikskole i Kirkespil og Kunstspil.

Pr. 1. 4 2015 tiltræder jeg i min nye stilling som 1. organist ved Brøndby Strand kirke.