Orgelklubben

OrgeldronningI 2012 tog jeg sammen med Syddansk musikkonservatorium og skuespillerskole i Esbjerg initiativ til at starte Orgelklubben.

Orgelklubben er et tilbud til børn og unge, hvor de har mulighed for at lære orglet at kende.
Forskellige byer får således besøg af mig og sammen udforsker vi det store instrument.

Projektet har hidtil været et samarbejde mellem  diverse musikskoler, SMKS og kirkerne, men nu er kirkekor også blevet interesseret i arbejdet.
Til daglig kører Orgelklubben på Vesterbro, hvor børn og unge ugentligt får orgelundervisning.
Det kongelige danske musikkonservatorium, Sjællands kirkemusikskole og Vestervig kirkemusikskole er nu også gået ind i arbejdet med Orgelklubben. Sjællands kirkemusikskole har netop søgt og modtaget 600.000 kr som skal gå til arbejdet med børn, unge og orgel. Pengene skal bruges over de næste 3 år, så det bliver spændende at se, hvor mange der kan få glæde af pengene.

OrgelguyI sommeren 2015 bliver jeg færdig med min pædagogiske master. En master som jeg blandt andet afslutter med at udgive Danmarks første Orgelbog for børn og unge. Den kommer til at indeholde en masse af de satser jeg har lavet og afprøvet på mine elever. Nye og kendte stykker, klassikere som Olsenbanden og Beatles og helt klassisk musik. Halvdelen af bogen kommer til at bestå af salmer, som mine elever har været med til at vælge. Alle lavet i arrangementer som er udfordrende og sjove og som har musikken og metodikken for øje.

Indtil nu har Orgelklubben været på besøg i Haderslev, Holstebro, Herning, Nr. Lyndelse, Vejle. Billund, Varde, Hørsholm, Københavns Domkirke, Gentofte og Køge. Katrine laver også skolekoncerter. Ved disse koncerter er orglet i centrum og børnene kommer helt tæt på. Hvis din klasse eller skole har lyst til at høre mere og deltage i sådan en koncert, kan I skrive her.

Kommende arrangementer i Orgelklubben.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Orgelklubben, kan du skrive til mig her eller du kan kontakte konservatoriet i Esbjerg.

Artikel i Kristelig Dagblad